R e c e p t y

Vanilková zmrzlina

Pre naplnenie 1 pacotizačného pohára budeme potrebovať:

330 gr mlieka
 90 gr smotany
120 gr cukru
100 gr vaječných žĺtkov
   1 ks vanilkový struk

KROK 1: Naplnenie pacotizačného pohára
(1) Vyškrabte vnútornú dužinu z vanilkového struku, (2) všetky ingrediencie spolu premixujte, (3) zahrejte na 82 ° C a (4) miešajte až pokým zmes nezhustne. (5) naplňte takto pripravenou zmesou pacotizačný pohár.

KROK 2: Mrazenie
(1) Pacotizačný pohár utesnite krytom, (2) označte štítkom a (3) zmrazte pri teplote -22 ° C po dobu najmenej 24 hodín.

Čokoládový LAVA koláčik (s tekutou plnkou)

Pre naplnenie 1 pacotizačného pohára budeme potrebovať:

140 gr čokolády 70%
140 gr masla
140 gr cukru
   4 ks vajec
 80 gr múky

KROK 1: Naplnenie pacotizačného pohára
(1) Roztopte spolu maslo a čokoládu, (2) zmes primiešajte do ostatných ingrediencií, (3) naplňte takto pripravenou zmesou pacotizačný pohár.

KROK 2: Mrazenie
(1) Pacotizačný pohár utesnite krytom, (2) označte štítkom a (3) zmrazte pri teplote -22 ° C po dobu najmenej 24 hodín.

KROK 3: Pacotizácia
Nádobu pacotizujte dvakrát (podľa potreby), zmes nalejte do predom vymastených foriem a pečte pri teplote 180 ° C po dobu približne 12 minút.

Pikantné sušienky

Pre naplnenie 1 pacotizačného pohára budeme potrebovať:

  65 gr múky
  65 gr škrobu
  40 gr parmezánu
360 gr smotany
          soľ a korenie
   1 ks nasekaná čili paprička

KROK 1: Naplnenie pacotizačného pohára
(1) Zmiešajte spolu všetky ingrediencie, (2) ochuťte soľou a korením, (3) naplňte takto pripravenou zmesou pacotizačný pohár.

KROK 2: Mrazenie
(1) Pacotizačný pohár utesnite krytom, (2) označte štítkom a (3) zmrazte pri teplote -22 ° C po dobu najmenej 24 hodín.

KROK 3: Pacotizácia
Nádobu pacotizujte dvakrát (podľa potreby), zmes roztrite na tenké pásy na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypte parmezánom. Pečte pri teplote 210 ° C po dobu približne 5 minút, až do jemného zlatistého zhnednutia.