Skip to content

Jahodovo rebarborový koktail

Recept

Prísady na 1 pakotizačnú nádobu
1 pakotizačná nádoba = 10 porcií

 

Vytlačiť recept Vytlačiť recept

Ingrediencie

Rebarborový sirup:
Rebarbora: 500 g rebarbory
4 g vanilkového lusku
200 g cukru
400 g vody

Jahodovo-rebarborový koktail:
300 g jahôd
350 g rebarborového sirupu
0,5 g limetkovej kôry

Príprava receptu

Rebarborový sirup:

Rebarboru nakrájajte na malé kúsky a priveďte do varu s vodou, cukrom a vanilkou, nechajte 10 minút lúhovať a sceďte. Rebarboru vyžmýkajte a zozbierajte šťavu, všetky prísady opäť spolu prevarte a naplňte do sterilizovanej fľaše.

Jahodovo-rebarborový koktail:

(1) Jahody mierne roztlačte, nalejte do pakotizačnej nádoby s rebarborovým sirupom a limetkovou kôrou.

(2) Uzavrite viečkom a označte etiketou. Zmrazte pri teplote -20 °C najmenej 24 hodín.

(3) Pakotizujte jedenkrát.

TIP: Jednu porciu nalejte do pohára, dolejte Proseccom a ozdobte mätou.

 
 

Pacojet nastavenia

Režim: pakotizácia
Nastavenie tlaku: normálny
Počet automatických opakovaní: 4
Režim Jet (len na PJ 4): nie