Ingrediencie
Rebarborový sirup:
Rebarbora: 500 g rebarbory
4 g vanilkového lusku
200 g cukru
400 g vody
Jahodovo-rebarborový koktail:
300 g jahôd
350 g rebarborového sirupu
0,5 g limetkovej kôry
Príprava receptu
Rebarborový sirup:
Rebarboru nakrájajte na malé kúsky a priveďte do varu s vodou, cukrom a vanilkou, nechajte 10 minút lúhovať a sceďte. Rebarboru vyžmýkajte a zozbierajte šťavu, všetky prísady opäť spolu prevarte a naplňte do sterilizovanej fľaše.
Jahodovo-rebarborový koktail:
(1) Jahody mierne roztlačte, nalejte do pakotizačnej nádoby s rebarborovým sirupom a limetkovou kôrou.
(2) Uzavrite viečkom a označte etiketou. Zmrazte pri teplote -20 °C najmenej 24 hodín.
(3) Pakotizujte jedenkrát.
TIP: Jednu porciu nalejte do pohára, dolejte Proseccom a ozdobte mätou.
Pacojet nastavenia
Režim: pakotizácia
Nastavenie tlaku: normálny
Počet automatických opakovaní: 4
Režim Jet (len na PJ 4): nie