Skip to content

Koncentrát brokolicovej polievky

Recept

Prísady na 1 pakotizačnú nádobu
1 pakotizačná nádoba = 10 porcií

 

Vytlačiť recept Vytlačiť recept

Ingrediencie

300 g brokolice

20 g masla
30 g cibule
5 g soli
400 g zeleninového vývaru

Príprava receptu

(1) Brokolicu umyte, blanšírujte aj so stonkami vo vriacej osolenej vode a šokovo vložte do ľadovej vody. Potom ju dobre osušte. Cibuľu podusíme na masle do mäkka, pridáme brokolicu a soľ a krátko podusíme. Nechajte vychladnúť. Nalejte do pakotizačnej nádoby a doplňte zeleninovým vývarom.

(2) Uzavrite viečko, označte a zamrazte pri teplote -20 °C najmenej na 24 hodín.

(3) Pakotizujte jedenkrát  polievkový koncentrát rozmiešajte v základnej polievke (Veloté) a priveďte do varu.

Tip: Koncentrát sa môže použiť aj ako ochucovadlo do omáčok. Koncentrát sa môže tiež vopred Pacotize®d pre mise en place a uchovávať v chladničke.

Pacojet nastavenia

Režim: pakotizácia
Nastavenie tlaku: normálny
Počet automatických opakovaní: 1
Režim Jet (len na PJ 4): nie