Ingrediencie
250 g mlieka
250g smotany s 30 % tuku
120 g cukru
120g espressa (nápoj)
5g vanilkového zrnka
100g vaječného žĺtka
Príprava receptu
(1) Rozrežte vanilkový struk a vyškrabte ho. Smotanu a mlieko priveďte do varu, zmiešajte žĺtok s cukrom a vmiešajte, pridajte vanilkovú dužinu a struk, zahrejte na 82 °C a preceďte, aby vznikla ruža. Vmiešajte espresso. Vyberte struk a zmes nalejte do pakotizačnej nádoby. Uzavrite a označte viečkom.
(2) Zmrazte pri teplote -20 °C najmenej na 24 hodín.
(3) Pakotizujte jedenkrát.
Pacojet nastavenia
Režim: pakotizácia
Nastavenie tlaku: pretlak zapnutý
Počet automatických opakovaní: 1
Režim Jet (len na PJ 4): áno