Ingrediencie
200 g sušenej šošovice
50 g šalotky
50 g sušených paradajok
5 g sladkej papriky
400 g zeleninového vývaru
5 g soli
Príprava receptu
(1) Šošovicu dobre umyte studenou vodou. Šalotku a sušené paradajky nakrájajte nadrobno. Šalotku osmažte na olivovom oleji, pridajte paradajky a spolu s nimi ich orestujte. Pridáme šošovicu, zalejeme zeleninovým vývarom a varíme asi 8 minút, ochutíme paprikou a soľou. Necháme vychladnúť.
(2) Nalejte do pakotizačnej nádoby, uzavrite viečkom, označte a dajte do mrazničky pri teplote -20 °C na minimálne 24 hodín.
(3) Pakotizovanie opakujte trikrát s normálnym tlakom.
Tip: Namiesto sladkej papriky môžete použiť aj údenú papriku v prášku, ktorá dodá nátierke zvláštny, dymový nádych.
Nastavenia Pacojet
Režim: pakotizácia
Nastavenie tlaku: pretlak zapnutý
Počet automatických opakovaní: 3
Režim Jet (len na PJ 4): nie