Skip to content

Pena z kuracej pečene

Recept

Prísady na 1 pakotizačnú nádobu
1 pakotizačná nádoba = 10 porcií

 

Vytlačiť recept Vytlačiť recept

Ingrediencie
350 g smotany
300 g vyprážanej kuracej pečene
80 g cibule
60 g toastový chlieb
50 g masla
20 ml portského vína
12 g soli
6 g želatíny
2 g Marsaly
1 g majoránky
60 g bielka

Príprava receptu

(1) Namočte želatínu do studenej vody. Cibuľu a pečeň osmažte na masle do sklovita, podlejte portským vínom a Marsalou. Želatínu vytlačte, rozpustite v zmesi pečene a nechajte mierne vychladnúť. Zmiešajte s ostatnými prísadami. Nalejte do pakotizačnej nádoby, uzavrite viečkom a označte.

(2) Zmrazte pri teplote -20 °C najmenej 24 hodín.

(3) Pakotizovanie opakujte dvakrát tlakom a pred podávaním dajte zachladiť.

Nastavenia Pacojet

Režim: pakotizácia
Nastavenie tlaku: pretlak zapnutý
Počet automatických opakovaní: 2
Režim Jet (len na PJ 4): nie