Ingrediencie
Šalátové gazpacho:
500 g šalátu
250 g čerstvého špenátu
110 g odšťavených uhoriek
60 g zelenej papriky odšťavenej
20 g šalotky brunoise
2 g rozdrveného strúčika cesnaku
2 g estragónu
6 g bazalky
10 g tabasca
Lisovaný šalátový list:
40 g šalátových listov ( cca 4 ks)
40 g pažítkového oleja
Marinované pásiky kalerábu:
150 g kalerábu
50 g jablčného octu
50 g cukru
5 g soli
Príprava receptu
Šalátové gazpacho:
(1)Krátko blanšírujte šalát a špenát oddelene v dostatočnom množstve osolenej vody. Potom ich okamžite opláchnite v ľadovej vode, vyžmýkajte a nechajte uschnúť. Všetky ingrediencie nalejte do pakotizačnej nádoby.
(2) Uzavrite ju viečkom, označte štítkom a zamrazte pri teplote -20 °C najmenej na 24 hodín.
(3) Pakotizujt dvakrát normálnym tlakom. Pred podávaním nechajte stuhnúť. Dochuťte soľou a korením a pridajte niekoľko kvapiek olivového oleja.
Lisovaný list šalátu:
Šalát nakrájajte na požadovanú veľkosť. Vákuovo ho uzavrite s pažítkovým olejom a uložte do chladničky.
Marinované pásiky kalerábu:
Nakrájajte kaleráb na tenké pásiky japonským krájačom. Ocot, cukor a soľ priveďte do varu a ochlaďte.
Marinujte kaleráb v octovej marináde.
Pacojet nastavenia
Režim: pakotizácia
Nastavenie tlaku: normálny
Počet automatických opakovaní: 2
Režim Jet (len na PJ 4): nie