Skip to content

Šalátové gazpacho s lisovaným listovým šalátom a marinovanými pásikmi kalerábu

Recept

Prísady na 1 pakotizačnú nádobu
1 pakotizačná nádoba = 10 porcií

 

Vytlačiť recept Vytlačiť recept

Ingrediencie

Šalátové gazpacho:
500 g šalátu
250 g čerstvého špenátu
110 g odšťavených uhoriek
60 g zelenej papriky odšťavenej
20 g šalotky brunoise
2 g rozdrveného strúčika cesnaku
2 g estragónu
6 g bazalky
10 g tabasca

Lisovaný šalátový list:

40 g šalátových listov ( cca 4 ks)

40 g pažítkového oleja


Marinované pásiky kalerábu:

150 g kalerábu

50 g jablčného octu

50 g cukru

5 g soli

Príprava receptu

Šalátové gazpacho:

(1)Krátko blanšírujte šalát a špenát oddelene v dostatočnom množstve osolenej vody. Potom ich okamžite opláchnite v ľadovej vode, vyžmýkajte a nechajte uschnúť. Všetky ingrediencie nalejte do pakotizačnej nádoby.
(2) Uzavrite ju viečkom, označte štítkom a zamrazte pri teplote -20 °C najmenej na 24 hodín.
(3)  Pakotizujt dvakrát normálnym tlakom. Pred podávaním nechajte stuhnúť. Dochuťte soľou a korením a pridajte niekoľko kvapiek olivového oleja.

Lisovaný list šalátu:

Šalát nakrájajte na požadovanú veľkosť. Vákuovo ho uzavrite s pažítkovým olejom a uložte do chladničky.

Marinované pásiky kalerábu:

Nakrájajte kaleráb na tenké pásiky japonským krájačom. Ocot, cukor a soľ priveďte do varu a ochlaďte.
Marinujte kaleráb v octovej marináde.

Pacojet nastavenia

Režim: pakotizácia
Nastavenie tlaku: normálny
Počet automatických opakovaní: 2
Režim Jet (len na PJ 4): nie