Skip to content

Hydinová terina s letnou hľuzovkou

Recept

Prísady na 1 pakotizačnú nádobu
1 pakotizačná nádoba = 10 porcií

 

Vytlačiť recept Vytlačiť recept

Ingrediencie

300 g kuracích pŕs
300 g smotany
50 g surového bravčového chrbta
20 g letných hľuzoviek
10 g soli
10 g masla

Príprava receptu

(1) Kuracie prsia nakrájajte na malé kúsky, zmiešajte so smotanou a soľou. Nalejte do pakotizačnej nádoby, uzavrite viečkom a označte.

(2) Zmrazte pri teplote -20 °C najmenej 24 hodín.

(3) Pakotizovanie opakujte dvakrát pretlakom.
Potom letnú hľuzovku nakrájajte nadrobno, orestujte na masle a vmiešajte do zmesi. Nádobu na terinu vyložte potravinárskou fóliou a slaninou. Faru naplňte do terinovej misky, najprv pridajte slaninu a potom ju utesnite potravinovou fóliou.
Varte v pare približne 35 minút pri teplote 80 °C alebo pošírujte vo vodnom kúpeli v rúre vyhriatej na 140 °C a nechajte vychladnúť.

Tip: Hľuzovky možno nahradiť napríklad smržmi.

Pacojet nastavenia

Režim: pakotizácia
Nastavenie tlaku: pretlak zapnutý
Počet automatických opakovaní: 2
Režim Jet (len na PJ 4): nie